Seneste nyt

Klik her for flere nyheder

29-01-2020

Kronik: Det er så nemt at skælde landbruget ud

I disse dage er der mange, der har utrolig travlt med at lange ud efter landbruget, når det kommer til at indfri de grønne mål, som blev besluttet i forbindelse med Landbrugspakken i 2015.

 

12-12-2019

Glyfosatforbruget skal bringes ned nu

Landbrug og Fødevarer Østjylland sender en kraftig opfordring afsted til de danske landmænd. "Vi skal have bragt Glyfosatforbruget ned nu. Hvis vi ikke selv får forbruget ned, så kommer der folk og gør det for os", lyder det fra formand Jens Gammelgaard.

 

28-11-2019

Læserbrev fra Jens Gammelgaard

Læserbrev fra Jens Gammelgaard:

At regeringen pludselig beslutter at fremrykke den målrettede regulering et helt år, er det samme som at banke os fuldstændig tilbage til før Landbrugspakken

 

At regeringen pludselig beslutter at fremrykke den målrettede regulering et helt år, er det samme som at banke os fuldstændig tilbage til før Landbrugspakken.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så betyder regeringens udmelding, at landbruget i 2020 skal levere ca. 380.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det havde vi før to år til - nu har vi ét!

Halvdelen af Danmark vil blive dækket af efterafgrøder. Efterafgrøden som ganske rigtigt optager de næringsstoffer, der er i jorden, så de ikke vaskes ud i vandmiljøet, men også de efterafgrøder, som for landmanden, der skal leve af afgrøderne på marken, er ren tilsætning. Det kan jo ikke lade sig gøre i praksis. Det er fuldstændig urealistisk.

Vi landmænd vil gerne tage ansvar, og vi vil gerne holde, hvad vi lovede i forbindelse med Landbrugspakken. Det ville vi gøre med de virkemidler, som vi havde fået til rådighed. Men det kan vi ikke!

Man tror, det er løgn, men årsagen er IT-problemer i Landbrugsstyrelsen.

Læs hele nyheden HER

Djursland _landboforening Landboforeningen _kronjyllandLandboforeningen _odder -skanderborg Samsoe _landboforening Oestjysk _landboforening